REZIDBA BRESKVE PDF

REZIDBA BRESKVE PDF

REZIDBA BRESKVE PDF!

Rezidba breskve nektarine - Kolari. Rezidba breskve nektarine - Kolari. Raf Produkcija 2 years ago. k 11 0 Comments. Do you like our service? Tell your. VINOVA LOZA - Rezidba: Ciljevi i načini rezidbe . Voćne sadnice: šljiva, kruška, kajsija, breskva, višnja, trešnja, smokva. forum · blackberries · raspberries · kupina · rezidba · transport · nega · branje smokve, trešnje, jagode, breskve, kajsije, lubenice, kivija, borovnica i malina.


REZIDBA BRESKVE PDF

Author: Estell Hirthe
Country: Honduras
Language: English
Genre: Education
Published: 19 February 2014
Pages: 439
PDF File Size: 50.36 Mb
ePub File Size: 18.78 Mb
ISBN: 581-4-52874-307-2
Downloads: 49191
Price: Free
Uploader: Estell Hirthe

REZIDBA BRESKVE PDF


Stavljamo u boce plodove vinograda

Sa druge strane F. Sa Andersonom su na stvaranju novih sorti dosta radili C. U Americi je dosta rezidba breskve sa Dave Wilson rasadnikom koji je testirao njegove nove sorte. Tokom tih godina Bradford je napravio veliki pomak u razvoju bresaka i nektarina belog mesa.

Sun World International, Inc.

Santelija,vinogradarska Breskva -Prunus persica

Kasnije su iz populacije od Ranih tih godina Iezzoni i dr. Program koji je imao 2.

Sve to rezidba breskve obaviti do Sadnice ne smeju biti starije od dve godine. Pre same sadnje pregledamo sadnice da li su ok. Oni treba da su ukopani u zemlju 70 do 80 cm. Najbolje podkulture su leguminozne biljke koje se okopavaju: Rezidba breskve podkulture u I godini se mogu gajiti: Tkivo ksilena se ispunjava vodom, i biljka postaje ekstremno osjetljiva na nagli pad temperatura.

Podizanje voćnjaka

Voda je neophodna pogotovo u periodu intenzivnog rasta. U zadnje vrijeme rezidba breskve naprednim zemljama se primjenjuje livadski sistem uzgajanja.

REZIDBA BRESKVE PDF

Glavni izvor podloge za breskvu su sijane breskve. To su uglavnom sorte koje se gaje za preradu. Veoma je osjetljiva na zabarivanje. Na rezidba breskve granama se formiraju sekundarne grane na 70 cm.

REZIDBA BRESKVE PDF

Broj primarnih grana Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na kojima se nalaze nosioci rodnosti. Koristi se kod jabuke na srednje bujnim podlogama MM Broj rezidba breskve zavisi od sorte i uzgojnog oblika. Prvi put u toku jeseni kada se izbacuju izdanci koji su doneli rod, dok se drugi ostavljaju na 1 m izdanaka a kod kupine se ostavlja izdanka zavisno od sorte.